Kaartgebruik

Zijn er limieten gekoppeld aan mijn VIABUY Prepaid Mastercard card ?

Ja, er zijn verschillende limieten van toepassing. Deze zijn afhankelijk van uw identificatie niveau: Algemene limieten voor alle IDV niveau's 3 ... Read more

Hoe kan ik mijn IDV-level van IDV1 naar IDV2 veranderen?

Om uw identificatieniveau te verhogen, doorloopt u de volgende stappen: 1. Log in op uw rekening: https://secure.viabuy.com/login/ 2. Ga naar de menuoptie ... Read more

Mijn kaart is bijna verlopen. Hoe krijg ik een nieuwe?

60 dagen vóór de vervaldatum sturen wij u een e-mail om uw geregistreerde e-mailadres te bevestigen. U kunt uw adres nu wijzigen onder ... Read more

Hoe kan ik mijn kaart activeren?

Ga naar onze website, vul de activatie formulier in en klik op de knop Kaart Activeren:  https://secure.viabuy.com/nl/activate-card/ Mocht u ... Read more

Ik ben mijn kaart kwijt. Hoe kan ik een nieuwe krijgen?

Neem alstublieft direct contact met ons op en bel ons 00800 hotline nummer: 0080048437776 U kunt uw kaart blokkeren en vervangen ook door u op uw ... Read more

Zijn mijn aankopen verzekerd?

De handelaar heeft 30 dagen om het product te leveren. Als u na 30 dagen geen product en geen reactie heeft ontvangen van de handelaar, kunnen wij een ... Read more

Waarom ontvang ik geen SMS met de PIN-code/mTan?

Zorg eerst ervoor dat uw geregistreerde mobiele telefoonnummer correct is. Dan controleert u a.u.b de volgende: -Het beveiligingssoftware of anti-virus is ... Read more

Mijn kaart is verlopen en ik heb er geen nieuwe ontvangen.

De vervolgkaart wordt ongeveer 45 dagen vóór de vervaldatum automatisch verstuurd naar uw geregistreerde woonadres. Zorg ervoor dat uw ... Read more

Ik wil mijn mobiele telefoonnummer wijzigen

U kunt uw mobiele telefoonnummer direct vanaf uw VIABUY online account, onder het menu Instellingen, wijzigen. Als u problemen ondervindt met de wijziging ... Read more

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Om uw adres te wijzigen gaat u, nadat u zich hebt ingelogd, naar ‘instellingen’ in het menu en klikt u op ‘adres wijzigen’ onder ... Read more

Ik wil mijn VIABUY prepaid Mastercard card activeren maar krijg een foutmelding. Wat doe ik verkeerd?

Mocht u problemen hebben met het activeren van uw kaart, neem contact met ons op via https://secure.viabuy.com/contact/ en voeg een ... Read more

Wat is IDV level?

Het IDV niveau (IDV level) bepaalt hoeveel u op uw VIABUY account kunt storten: IDV1: max. 250 EUR IDV2:max 15000 EUR per 365 dagen IDV3: geen jaarlijkse ... Read more

AVG (GDPR): Hoe kan ik mijn rechten uitoefenen?

Als u een van uw AVG-rechten wilt uitoefenen, stuur dan een verzoek hiervoor naar data@viabuy.com ... Read more

Hoe kan ik mijn e-mailadres veranderen?

Vanaf het menu Instellingen in uw VIABUY account. Als u problemen ondervindt, neem contact met ons op: https://secure.viabuy.com/contact/ ... Read more

Waar kan ik mijn kaart gebruiken?

De VIABUY Prepaid Mastercard card ® is een officieel en internationaal erkende Mastercard-betaalkaart. De betaalkaart wordt geaccepteerd door alle ... Read more

Hoe kan ik geld opnemen met mijn VIABUY Prepaid Mastercard card ?

U kunt wereldwijd contant geld opnemen bij een van de ongeveer 2 miljoen geldautomaten in meer dan 210 landen, die Mastercard® accepteren. Zorg ... Read more

Kan ik mijn PIN-code wijzigen?

Het is helaas onmogelijk om de PIN-code te wijzigen. ... Read more

Waarom kan ik niet inloggen?

Mogelijke oorzaken:   - uw kaart is nog niet geactiveerd-> Activeer uw kaart hier: https://secure.viabuy.com/nl/activate-card/   - u ... Read more

Kan ik vluchten kopen, auto’s huren en hotels boeken?

Ja. Wij raden u aan, in het bijzonder voor het huren van een auto of het boeken van een hotel, uzelf te informeren over de noodzakelijke dekkingsvereisten ... Read more

Waarom werkt mijn kaart niet ondanks dat er tegoed op staat?

Is uw kaart actief? Heeft u de pin code niet meer dan 3 keer verkeerd ingevoerd? Heeft u de CVC code (3 cijfers op de achterkant van uw kaart) niet meer ... Read more

Mijn kaart is beschadigd, kan ik een nieuwe krijgen?

Als uw kaart beschadigd/ verloren/ gestolen is, kunnen wij u een vervangende kaart opsturen tegen een vergoeding van 10 EUR, overeenkomstig onze Algemene ... Read more

Geldopname geweigerd, waarom?

Zorgt u er alstublieft voor dat u over voldoende tegoed op uw kaart beschikt voor deze transactie (gewenste opnamebedrag + opnamekosten). De opnamekosten ... Read more

Waarom kan ik niet contactless betalen?

Helaas is de NFC-technologie voor contactless betalen nog niet geheel geaccepteerd op alle punten ter wereld. Wanneer er zich problemen voordoen, is dat ... Read more

Kan ik de PIN code via e-mail of post ontvangen?

Nee, om veiligheids en- privacy redenen kunnen wij de PIN code enkel via SMS versturen naar uw mobiele telefoonnummer. ... Read more

Ben ik beveiligd tegen ongewilde betalingen met mijn contactless kaart?

Om contactless te betalen moet de kaart zeer dicht bij de betaalterminal worden gehouden (max. 4 cm afstand). Onbedoelde betalingen zijn net zo ... Read more

Kan ik mijn VIABUY prepaid Mastercard card aan PayPal koppelen?

Ja, het is mogelijk om de VIABUY prepaid Mastercard card aan PayPal te koppelen. Zorgt u ervoor dat uw VIABUY saldo minstens 1,50 EUR is zodat PayPal uw ... Read more

Zijn er bestedingslimieten voor het opgeladen bedrag?

U kunt uw kaart zo vaak als u wenst gebruiken, zolang uw voldoende saldo heeft. Er zijn limieten voor geldopname bij geldautomaten: Voor IDV2 en IDV3 ... Read more

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Klik op: https://secure.viabuy.com/nl/reset-password Volg dan de instructies op het scherm.   ... Read more

Waar kan ik het menu Instellingen vinden?

U kunt het menu "Instellingen" en de taal selectie  in de rechterbovenhoek onder het user-menu vinden.   ... Read more

Heb iets besteld maar geen product ontvangen

Als u binnen 30 dagen geen product heeft ontvangen en u geen oplossing krijgt van de handelaar, neem contact met ons op: https://secure.viabuy.com/ ... Read more

Hoe kan ik automatische afschrijvingen stoppen?

In elk geval, voor de vergoeding van een transactie, is de handelaar uw eerste aanspreekpunt. Neemt u a.u.b. rechtstreeks contact met hem op om een ... Read more

Ik kan de bestanden voor de verhoging van mijn IDV niet uploaden.

Zorg ervoor dat uw browser up-to-date is. Let op: de verhoging via de app is momenteel niet mogelijk!  Probeert u via een ander toestel (pc of laptop) ... Read more

Wat zijn de inactiviteitskosten (dormancy fee)?

Als u uw kaart 12 maanden niet gebruikt, beginnend met de 13de maand wordt er een vergoeding van 9.95 euro in rekening gebracht voor elke maand waarin u ... Read more

Ik heb mijn documenten geüpload. Hoe lang duurt het om mijn documenten goed te keuren?

Uw geüploade documenten worden meestal binnen één werkdag geverifieerd. Verstuur geen kopieën via de post of fax: wegens ... Read more

Ik heb mijn PIN code niet ontvangen.

De PIN code werd via SMS naar uw telefoon verstuurd tijdens het activeringsproces van de kaart. Om een PIN herinnering aan te vragen doorloopt u de ... Read more

Ik kan de kaart niet gebruiken bij onbemande tankstations of tolwegen.

Onbemande tankinstallaties zijn een uitzondering daar deze per land met verschillende pre-authorizatie systemen werken, daardoor onstaan er vele problemen. ... Read more

Hoe kan ik mijn PIN-code deblokkeren?

Om uw pincode na 3 keer foutief ingevoerd te hebben weer te deblokkeren, logt u zich in en vindt u onder het menupunt ‘Instellingen’ de ... Read more

Hoe kan ik de taal op de webpagina van VIABUY veranderen?

Nadat u ingelogd bent op www.viabuy.com, klik op Instellingen (rechterbovenhoek van de webpagina) en kies de gewenste taal. ... Read more

Hoe past VIABUY de AVG (GDPR) toe?

VIABUY compromitteert zich de persoonsgegevens van de klant te beschermen en ervoor te zorgen dat deze op een professionele wijze worden verwerkt. VIABUY ... Read more

Wat is AVG (GDPR)?

De EU Algemene verordening gegevensbescherming (General Data Protection Regulation – GDPR) is een regelgeving die een uniform simpel kader aanbrengt ... Read more

AVG (GDPR): Wat betekent dit voor mij?

Onder de AVG kunnen klanten hun "rechten van gegevenssubjecten" uit te oefenen. Dit zijn: Het recht op informatie Het recht op toegang Het recht ... Read more

Wat zijn de voordelen van de contactless VIABUY Mastercard?

Snel en gemakkelijk betalen met één tik  Geen PIN-code voor betalingen onder EUR 25  Sneller dan contact geld, geen ... Read more

Waarom kan ik geen geld afhalen van het geldautomaat?

Zorgt u er alstublieft voor dat u over voldoende tegoed op uw kaart beschikt voor deze transactie (gewenste opnamebedrag + opnamekosten). ... Read more