Kaartgebruik

Zijn er limieten gekoppeld aan mijn VIABUY Prepaid Mastercard card ?

Ja, er zijn verschillende limieten van toepassing. Deze zijn afhankelijk van uw identificatie niveau: Algemene limieten voor alle IDV niveau's 3 ... Read more

Ik ben mijn kaart kwijt. Hoe kan ik een nieuwe krijgen?

Neem alstublieft direct contact met ons op en bel ons 00800 hotline nummer: 0080048437776 Dit telefoonnummer is 24 uur bereikbaar 7 dagen per week, ... Read more

Hoe kan ik mijn IDV-level van IDV1 naar IDV2 veranderen?

Om uw identificatieniveau te verhogen van IDV1 naar IDV2 doorloopt u de volgende stappen: 1. Log in op uw rekening: https://secure.viabuy.com/login/ 2. Ga ... Read more

Ik wil mijn mobiele telefoonnummer wijzigen

U kunt uw mobiele telefoonnummer direct vanaf uw VIABUY online account, onder het menu Instellingen, wijzigen. Als u problemen ondervindt met de wijziging ... Read more

Wat is IDV level?

IDV Levels zijn risicomanagement regels, die sterk kunnen variëren naar het land van residentie, productgebruik en opwaardeergedrag van onze ... Read more

Waarom ontvang ik geen SMS met de PIN-code/mTan?

Is het geregistreerde mobiele nummer correct? Ja? Dan controleert u a.u.b de volgende: -Het beveiligingssoftware of anti-virus is uitgeschakeld -Alle ... Read more

Waarom kan ik niet inloggen?

Mogelijke oorzaken:   - uw kaart is nog niet geactiveerd-> Activeer uw kaart eerst   - u heeft een verkeerd wachtwoord ingevuld-> Reset uw ... Read more

Hoe kan ik mijn kaart activeren?

Het activeren van uw VIABUY prepaid Mastercard card is eenvoudig. Volg gewoon de instructies op de bijgevoegde brief. Ga naar onze website, vul de ... Read more

Mijn kaart is bijna verlopen. Hoe krijg ik een nieuwe?

60 dagen vóór de vervaldatum sturen wij u een e-mail om uw geregistreerde e-mailadres te bevestigen. U kunt uw adres nu wijzigen onder ... Read more

Kan ik een kaart voor vrienden of familie bestellen?

Wij bieden 2 soorten kaarten:    Hoofdkaart: Elke kaart die is besteld via het bestelformulier op onze website, is een hoofdkaart.    ... Read more

Ik heb een betaling gedaan maar het product niet ontvangen. Hoe krijg ik mijn geld terug?

In elk geval, voor de vergoeding van een transactie, is de handelaar uw eerste aanspreekpunt. Gelieve eerst rechtstreeks contact met hem op te nemen ... Read more

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Om uw adres te wijzigen gaat u, nadat u zich hebt ingelogd, naar ‘instellingen’ in het menu en klikt u op ‘adres wijzigen’ onder ... Read more

Wat moet ik doen om een nieuwe kaart na 3 jaar te krijgen?

60 dagen vóór de vervaldatum sturen wij u een e-mail om uw geregistreerde e-mailadres te bevestigen. U kunt uw adres nu wijzigen onder ... Read more

Kan ik vluchten kopen, auto’s huren en hotels boeken?

Ja, omdat de VIABUY Prepaid Mastercard card ® een volledig functionele Mastercard is met echte hoge embossering en onbeperkte gebruiksmogelijkheid ... Read more

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Gaat u naar www.viabuy.com, klik op Login en dan op „Uw wachtwoord resetten“. Volg dan de instructies op het scherm. ... Read more

AVG (GDPR): Hoe kan ik mijn rechten uitoefenen?

Als u een van uw AVG-rechten wilt uitoefenen, stuur dan een verzoek hiervoor naar data@viabuy.com ... Read more

Mijn kaart is beschadigd, kan ik een nieuwe krijgen?

Als uw kaart beschadigd/ verloren/ gestolen is, kunnen wij u een vervangende kaart opsturen tegen een vergoeding van 25 EUR, overeenkomstig onze Algemene ... Read more

Hoe krijg ik een nieuwe kaart als mijn VIABUY Prepaid Mastercard card verloopt?

Zes weken vóór de vervaldatum, zullen wij een nieuwe kaart versturen naar het adres waarmee u in ons systeem geregistreerd bent. U kunt uw ... Read more

Hoe kan ik mijn PIN-code wijzigen?

Nee, het is helaas onmogelijk om de PIN-code te wijzigen. ... Read more

Ik heb mijn PIN code niet ontvangen.

De PIN code werd via SMS naar uw telefoon verstuurd tijdens het activeringsproces van de kaart. Om een PIN herinnering aan te vragen doorloopt u de ... Read more

Waarom werkt mijn kaart niet ondanks dat er tegoed op staat?

De VIABUY Prepaid Mastercard card ® is een officieel en internationaal erkende Mastercard-betaalkaart. De betaalkaart wordt geaccepteerd door alle ... Read more

Hoe kan ik geld opnemen met mijn VIABUY Prepaid Mastercard card ?

U kunt wereldwijd contant geld opnemen bij een van de ongeveer 2 miljoen geldautomaten in meer dan 210 landen, die Mastercard® accepteren. Alles wat ... Read more

AVG (GDPR): Wat betekent dit voor mij?

Onder de AVG kunnen klanten hun "rechten van gegevenssubjecten" uit te oefenen. Dit zijn: Het recht op informatie Het recht op toegang Het recht ... Read more

Waarom kan ik niet contactless betalen?

Helaas is de NFC-technologie voor contactless betalen nog niet geheel geaccepteerd op alle punten ter wereld. Wanneer er zich problemen voordoen, is dat ... Read more

Hoe kan ik mijn e-mailadres veranderen?

Om uw adres te wijzigen gaat u, nadat u zich hebt ingelogd, naar ‘instellingen’ in het menu en klikt u op ‘e-mailadres wijzigen’ ... Read more

Kan ik de PIN code via e-mail of post ontvangen?

Nee, om veiligheids en- privacy redenen kunnen wij de PIN code enkel via SMS versturen naar uw geregistreerde mobiele telefoonnummer. ... Read more

Waar kan ik mijn kaart gebruiken?

De VIABUY Prepaid Mastercard card ® is een officieel en internationaal erkende Mastercard-betaalkaart. De betaalkaart wordt geaccepteerd door alle ... Read more

Hoe past VIABUY de AVG (GDPR) toe?

VIABUY compromitteert zich de persoonsgegevens van de klant te beschermen en ervoor te zorgen dat deze op een professionele wijze worden verwerkt. VIABUY ... Read more

Waar kan ik het menu Instellingen vinden?

U kunt het menu "Instellingen" en de taal selectie  in de rechterbovenhoek onder het user-menu vinden.   ... Read more

Kan ik mijn documenten voor IDV2 ook per post versturen?

Wegens veiligheidsredenen kunnen wij helaas geen documenten verifiëren welke ons via de post of fax werden toegezonden. U kunt de documenten wel via ... Read more

Hoe kan ik de taal op de webpagina van VIABUY veranderen?

U kunt de taal op de website www.viabuy.com wijzigen door op de knop in de linkerbovenhoek van onze webpagina te drukken en de gewenste taal te selecteren. ... Read more

Geldopname geweigerd, waarom?

Zorgt u er alstublieft voor dat u over voldoende tegoed op uw kaart beschikt voor deze transactie (gewenste opnamebedrag + opnamekosten). De opnamekosten ... Read more

Ben ik beveiligd tegen ongewilde betalingen met mijn contactless kaart?

Om contactless te betalen moet de kaart zeer dicht bij de betaalterminal worden gehouden (max. 4 cm afstand). Onbedoelde betalingen zijn net zo ... Read more

Waarom hoef ik niet altijd mijn PIN-code in te voeren als ik contactless betaal?

In de meeste Europese landen wordt u alleen om uw PIN-code gevraagd boven EUR 25. Dit is sneller dan met contant geld betalen, en omdat u uw contactless ... Read more

Heb ik een contactless kaart? Kan ik mijn oude kaart vervangen door een contactless kaart?

U kunt zien of uw kaart contactless is aan het contactless symbool op de achterkant van de kaart naast het handtekeningenvak. Als u nog geen contactless ... Read more

Kan ik mijn VIABUY prepaid Mastercard card aan PayPal koppelen?

Ja, het is mogelijk om de VIABUY prepaid Mastercard card aan PayPal te koppelen. Zorgt u ervoor dat uw VIABUY saldo minstens 1 EUR is zodat PayPal uw ... Read more

Waarom kan ik geen geld afhalen van het geldautomaat?

Zorgt u er alstublieft voor dat u over voldoende tegoed op uw kaart beschikt voor deze transactie (gewenste opnamebedrag + opnamekosten). ... Read more

Ik wil mijn VIABUY prepaid Mastercard card activeren maar krijg een foutmelding. Wat doe ik verkeerd?

Mocht u problemen hebben met het activeren van uw kaart, stuur dan een screenshot mee van het ingevulde activatieformulier naar service.nl@viabuy.com ... Read more

Ik heb het factuur van de deurwaarder betaald maar het bedrag staat nog niet op mijn kaart. Waarom?

Zodra uw betaling naar het incassobureau op onze bankrekening bijgeschreven is, wordt het bedrag automatisch gecrediteerd op uw VIABUY Prepaid Mastercard ... Read more

Kan ik betalingen doen in het buitenland?

De VIABUY Prepaid Mastercard card ® is een officieel en internationaal erkende Mastercard-betaalkaart. De betaalkaart wordt geaccepteerd door alle ... Read more

Mijn documenten zijn niet goedgekeurd. Waarom?

Zorgt u er aub voor dat u de correcte documenten uploadt. Vereisten voor identificatiedocumenten: Kleurenscan of foto met hoge resolutie en met alle 4 ... Read more

De instructies op het scherm van het geldautomaat worden in het Duits weergegeven. Hoe kan ik de taal veranderen?

Bij de meeste geldautomaten is het mogelijk om de taal te veranderen via de menu- opties. Indien het door u gebruikte geldautomaat de functie om de taal ... Read more

Hoe betaal ik anoniem online?

Met uw VIABUY Prepaid Mastercard card kun u online anoniem en veilig winkelen. De VIABUY Prepaid Mastercard card is niet verbonden met uw bankrekening of ... Read more

Ik kan de bestanden voor de verhoging van mijn IDV niet uploaden. Waarom?

Onze Internetservice op  www.viabuy.com is geoptimaliseerd voor de actuele versies van de volgende browsers:   Mozilla ... Read more

Hoe kan ik mijn PIN-code deblokkeren?

Om uw pincode na 3 keer foutief ingevoerd te hebben weer te deblokkeren, logt u zich in en vindt u onder het menupunt ‘Instellingen’ de ... Read more

Wat is AVG (GDPR)?

De EU Algemene verordening gegevensbescherming (General Data Protection Regulation – GDPR) is een regelgeving die een uniform simpel kader aanbrengt ... Read more

Waarom heeft de handelaar een hoger bedrag geblokkeerd?

Soms vraagt een handelaar een autorisatie voor een hoger bedrag als waarborg om ervoor te zorgen dat u voldoende saldo heeft om de transactie te voltooien. ... Read more

Moet ik met contactless betalen?

U kunt absoluut nog betalen met uw kaart zonder gebruik te maken van de contactless functie. Steek uw kaart in de kaartlezer, zoals altijd. ... Read more

Wat zijn de voordelen van de contactless VIABUY Mastercard?

Snel en gemakkelijk betalen met één tik Geen PIN-code voor betalingen onder EUR 25 Sneller dan contact geld, geen gestuntel ... Read more

Is een automatische incasso mogelijk met de VIABUY prepaid Mastercard card?

Ja, dat is mogelijk. Nota: Wij raden u aan om contact met de handelaar op te nemen en hen te vragen welke gegevens ze van u nodig hebben om de ... Read more

Zijn mijn aankopen verzekerd?

Wij zijn niet verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, veiligheid, rechtmatigheid of enig ander aspect van de goederen of diensten die met Uw Prepaid ... Read more

Zijn er bestedingslimieten voor het opgeladen bedrag?

Er zijn geen bestedingslimieten behalve de geldopname limieten. Voor IDV2 en IDV3 kaarthouders: U kunt met uw VIABUY kaart bij geldautomaten maximaal EUR 8 ... Read more

Hoe kan ik automatische afschrijvingen stoppen?

Wij kunnen de automatische afschrijvingen van uw VIABUY prepaid Mastercard card niet stopzetten. In elk geval, voor de vergoeding van een transactie, ... Read more

Waarom moet ik documenten uploaden?

Daar het Prepaid Product een gereguleerd financieel dienstverleningsproduct is, zijn Wij wettelijk verplicht bepaalde informatie over U op te slaan. Wij ... Read more

Heeft de kaart ook een eigen bankrekening?

Uw VIABUY Prepaid Mastercard card ® heeft een eigen kaartrekening met online bankieren functie. De kaartrekening kan vanuit elke bank wereldwijd ... Read more

Waarom kan ik geen betalingen doen met mijn kaart?

Wanneer betalingen door de verkoper worden geweigerd, kan dit verschillende oorzaken hebben, o.a.: een foutieve vermelding van de betaling of onjuiste ... Read more

Ik heb mijn documenten geüpload. Hoe lang duurt het om mijn documenten goed te keuren?

Uw geüploade documenten worden binnen één werkdag geverifieerd. Verstuur geen documenten via e-mail of fax: om veiligheidsredenen kan ... Read more

Ik kan de kaart niet gebruiken bij onbemande tankstations of tolwegen. Hoe kan dat?

Onbemande tankinstallaties zijn een uitzondering daar deze per land met verschillende pre-authorizatie systemen werken, daardoor onstaan er vele problemen. ... Read more

Zijn mijn aankopen verzekerd?

Wij bieden helaas geen verzekering voor aankopen. Wij nemen aan, dat alle transacties die zijn aangegaan met Uw Kaart of Rekeninggegevens, zijn gemaakt ... Read more

Waarom moet ik inactiviteitskosten (dormancy fee) betalen?

Als u uw kaart 12 maanden niet gebruikt, beginnend met de 13de maand wordt er een vergoeding van 9.95 euro in rekening gebracht voor elke maand waarin u ... Read more